Ακολουθήστε μας στο facebook

Όχι στην υποβάθμιση της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας στη Βαλαώρα Ευρυτανίας από Σαρακιώτη, με παρέμβαση στη Βουλή

 

Να αποτραπεί η σοβαρή υποβάθμισητης αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή της Τ.Κ. Βαλαώρας, Ευρυτανίας ζητά από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφόμωνμέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Αφορμή για την κοινοβουλευτική παρέμβαση αποτέλεσε το υπόμνημα διαμαρτυρίας των κατοίκων της Τ.Κ. Βαλαώρας, της Δ.Ε. Απεραντίων, του Δήμου Αγράφων, Π.Ε. Ευρυτανίας απέναντι στον κίνδυνο σοβαρής υποβάθμισης της αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας στην περιοχή, καθώς αυτή αποτελεί βιότοπο στον οποίο ενδημεί ένα είδος βραχυκερατικής μικρόσωμης αγελάδας, προσαρμοσμένης απόλυτα στις κλιματολογικές συνθήκες και το οικοσύστημα της.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, ο κ. Σαρακιώτης σημειώνει:

«Σε μία περιοχή, όπως αυτή της Βαλαώρας Ευρυτανίας, όπου ηαγροτοκτηνοτροφία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την επιβίωση των κατοίκων της περιοχής, καθώς αυτή συνιστά την κύρια απασχόλησή τους, δεν έχουν θέση παρεμβάσεις που διαταράσσουν τη λειτουργία του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότηταςτης. Πολλώ δε μάλλον όταν η εν λόγω περιοχή συνιστά βοσκότοπο που υπάγεται στον Ο.Σ.Δ.Ε. και συνδέεται με το καθεστώς των επιδοτήσεων και των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων για το ζωικό τους κεφάλαιο. Η Κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις ανησυχίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μη επιτρέποντας ενέργειες που θα συμβάλλουν στον οικονομικό μαρασμό και την ερημοποίησή της.»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Καλό Αμπέλι ένα τοπίο άγριας ομορφιάς στη Σέριφο

Στη νότια πλευρά της Σερίφου, σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, θα συναντήσετε μία από τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *