ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12.500 ΛΙΤΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 70 ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΨΕΛΛΟΥ, ΣΕ ΕΞΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!
του Νίκου Αβουκάτου
Σκουπίδια που πετούν ασυνείδητοι πολίτες επί της οδού Μιχαήλ Ψελλού στην περιοχή της Κηφισιάς, στον δήμο Θεσσαλονίκης, μάζεψαν μέλη του εθελοντικού οργανισμού «Save Your Hood Thessaloniki», με σακούλες ανά χείρας. Οι εθελοντές της ομάδας ρίχτηκαν στο κυνήγι των απορριμμάτων για έκτη συνεχόμενη φορά μέσα σε διάστημα τριών ετών.
Συνολικά, από όλες τις δράσεις που έγιναν, συλλέχθηκαν περίπου 12.600 λίτρα σκουπιδιών, 12 λάστιχα αυτοκινήτων, μεγάλες ποσότητες μπάζων, ενώ ανακυκλώθηκαν επιπλέον 3.500 λίτρα πλαστικά.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το πεδίο της εθελοντικής αυτής δράσης συλλογής των απορριμμάτων οριοθετείται σε απόσταση μόλις 70 μέτρων!
«Ο κύριος όγκος πάνω από το 80% που συλλέγουμε σε κάθε δράση είναι συσκευασίες εμφιαλωμένου νερού, πλαστικά ή χάρτινα ποτήρια καφέ και κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά και μπίρες», επισήμανε, μιλώντας στη Greenagenda.gr, το μέλος του Save Your Hood Thessaloniki Ηρακλής Γεωργαλάς.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαλά, το πρόβλημα της έλλειψης κάδων στην περιοχή είναι πολύ σοβαρό. Συγκεκριμένα, σε μια μεγάλη απόσταση, υπάρχουν μόνον δύο πράσινοι και ένας μπλε κάδος.
Fonografos.net Ειδησεογραφικό portal Φθιώτιδας και Κεντρικής Ελλάδας




