Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: “Ακούγονται φωνές απόγνωσης γιατρών και νοσηλευτών…”

Νέα παρέμβαση από τον ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας σχετικά με την Υγεία στη Φθιώτιδα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο αρνητικό ρεκόρ ανακοινώθηκε χθες 5 Απριλίου 2021 759 στις ΜΕΘ – 73 νεκροί.

Το φαινόμενο της κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας επέστρεψε με μεγαλύτερη ένταση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, κυρίως όμως σε αυτά της Αττικής.
Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 8.453 θάνατοι μέχρι σήμερα. Από τα νοσοκομεία ακούγονται φωνές απόγνωσης γιατρών και νοσηλευτών λόγω έλλειψης κρεβατιών.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ νομίζει πως θα λύσει τα προβλήματά μας με τα μεγάλα ψέματα του υπουργού της Υγείας για τον αριθμό των κρεβατιών των ΜΕΘ, για τον αριθμό των (μη) προσληφθέντων στο ΕΣΥ, για τη μόνιμη απόκρυψη αυτών που συμβαίνουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τη μεταφορά, τις τελευταίες ημέρες, των ευθυνών από τον πρωθυπουργό στους επιδημιολόγους, αλλά και για το θράσος του Μαξίμου να επιρρίπτει από πάνω και χαιρεκακία στους πολιτικούς αντιπάλους όταν επισημαίνουν το προφανές.
Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται, όπως φαίνεται και από όσα εξελίσσονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας, στο οποίο το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνει τη μάχη για τη σωτηρία ανθρώπινων ψυχών. Και τους ευχαριστούμε.

Στο Γ.Ν.Λαμίας, λοιπόν, οι μόνιμες προσλήψεις αφορούν 2 νοσηλευτές οι οποίοι ήταν επικουρικοί και μονιμοποιήθηκαν. Οι γιατροί στο νοσοκομείο δεν αυξήθηκαν ούτε με μία πρόσληψη την εποχή της μάχης του covid. Οι δύο γιατροί ΜΕΘ που προσλήφθηκαν αφορούν αντικατάσταση αποχωρήσεων.

Το Γ.Ν.Λαμίας έχει σήμερα μόνο 12 ΜΕΘ covid και 8 ΜΕΘ non covid. Δεν υπάρχει ούτε μία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ στις 5/4/2021. Με αυτό το δυναμικό κρεβατιών ΜΕΘ το υγειονομικό προσωπικό αντιμετωπίζει το πρόσφατο κύμα κρουσμάτων. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς σε απλές κλίνες covid αγγίζουν τους 40. Στην κορύφωση (λόγω Μαλεσίνας) προσέγγισαν τους 80.

80 περίπου είναι οι νεκροί στη Φθιώτιδα από την αρχή της πανδημίας, οι περισσότεροι εξ αυτών εκτός ΜΕΘ.

Και ακόμη περιμένουμε τα 7 κρεβάτια ΜΕΘ του ιδρύματος Νιάρχου.
Κατά την πάγια συνήθεια της η Κυβέρνηση ρίχνει και πάλι την ευθύνη σε όλους τους άλλους. Ρίχνει το μπαλάκι στους πολίτες με τα self tests.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι στους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους εργαζόμενους ανατίθεται η ευθύνη της δήλωσης θετικού αποτελέσματος χωρίς ουσιαστικά να γίνεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ένα είναι καθαρό: Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Εμείς, λοιπόν, λέμε πως είναι επιτακτική ανάγκη:

• ο ιδιωτικός τομέας να αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι από τα περιστατικά covid.
• Χθες, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού
• Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί γιατροί και οι νοσηλευτές πού ήδη υπηρετούν στο ΕΣΥ.
• Να αυξηθούν τα Rapid test αποκλειστικά και μόνο από τον ΕΟΔΔΥ
• Να συνταγογραφηθούν από τον ΕΟΠΠΥ τα μοριακά tests.

**Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ο καθένας να είναι μόνος του σε αυτή την περιπέτεια. Η Ελλάδα, επί Μητσοτάκη, είναι ακυβέρνητη χώρα.

Υ.Γ : Ερώτηση : Η απόρριψη των self test θα γίνεται στα οικιακά απορρίμματα ή θα απορρίπτονται ως βιολογικά υλικά όπως τα rapid test και τα μοριακά τεστ του ΕΟΔΥ και των λοιπών εργαστηρίων;

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μαρτίνο Φθιώτιδας: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *