Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Θ. Καραΐσκος: “Με το ποδήλατο ανακαλύπτουμε την αξία του δημόσιου χώρου” – Διευρύνονται οι ποδηλατόδρομοι στη Λαμία

Ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραΐσκος αναφέρει την σπουδαιότητα το ποδήλατο να μπει περισσότερο στη ζωή των δημοτών για ποικίλους λόγους ενώ αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η διεύρυνση των ποδηλατοδρόμων.

Ο Δήμαρχος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Πάνο Φώσκολο και με το επιτελείο του, πήγαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής όπου μαζί με παιδιά, έκαναν  ποδήλατο και είδαν τις εγκαταστάσεις προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα για την περαιτέρω ανάπτυξη στην πόλη με έργα σχετικά για το ποδήλατο.

Η δήλωση του Δημάρχου:

“Η ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων και ιδίως των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του και τη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας.
Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε την αξία του δημόσιου χώρου. Την αξία να ζούμε σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.
Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στο ποδήλατο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας και εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα συνήθειες, για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης.
Γι’ αυτό και σε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που κάνουμε εντάσσουμε το ποδήλατο στη καθημερινότητα των πολιτών μας, ειδικά στις περιοχές που το ανάγλυφο της πόλης το επιτρέπει, για να δώσουμε τον χώρο που θέλουμε στον πεζό και στο ποδήλατο.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σε απεργία πείνας στη φυλακή, η μητέρα της 12χρονης που την βίαζαν

Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέα της 12χρονης από τα Σεπόλια που την εξέδιδαν και βίαζαν,  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *