Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Μεγάλο Πάπιγκο στο Ζαγόρι, ο υπέροχος αυτός πέτρινος προορισμός όνειρο, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια εξόρμηση στη φύση

Το Μεγάλο Πάπιγκο στο Ζαγόρι, είναι ένας παραδοσιακός οικισμός που, αδιαμφισβήτητα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως κόσμημα. Ο υπέροχος αυτός πέτρινος προορισμός όνειρο, αποτελεί ιδανική επιλογή για μια εξόρμηση στη φύση, μακριά από όλους και από όλα, με πρωταγωνιστές την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρει το μεγαλείο της -εδώ, μάλιστα συναντάται στον υπερθετικό βαθμό.

Με το «μικρό του αδελφάκι» λένε ότι κλέβει την παράσταση στο Ζαγόρι και δεν είναι υπερβολή. Το Μεγάλο Πάπιγκο, λοιπόν, μαζί με το γειτονικό του χωριό, το Μικρό Πάπιγκο (πολλοί τα αναφέρουν ως ένα) στέκονται στα 1.000 περίπου μέτρα υψόμετρο στο νομό Ιωαννίνων.

Χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης, ο πανέμορφος οικισμός αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και ο οικισμός είναι ανακηρυγμένος παραδοσιακός. Και είναι ό,τι αναζητά κανείς αν θέλει έναν ήρεμο και μέσα στη φύση προορισμό κυρίως το χειμώνα.

Το χωριό βρίσκεται πολύ κοντά στο φαράγγι του Βίκου και εντός του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου γεγονός το οποίο κάνει κατανοητό, ακόμη και σε όποιον δεν το έχει επισκεφτεί, το λόγο για τον οποίο ξεχωρίζει. Περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση φυλλοβόλων δέντρων με αποτέλεσμα η περιοχή να αλλάζει χρώματα κάθε εποχή του έτους.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα διάσημα χωριά του Ζαγορίου και έχει ιδιαίτερα αυξημένη τουριστική κίνηση πράγμα που οφείλεται αφενός στη θέση του, αφετέρου στον παραδοσιακό χαρακτήρα που διατηρεί.

Πανέμορφα παραδοσιακά σπίτια με πέτρινες σκεπές, καλοδιατηρημένα καλντερίμια και όμορφες πέτρινες βρύσες είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσει ο επισκέπτης.

Και όλο αυτό με φόντο τους Πύργους της Αστράκας, μια σειρά από τεράστιους βραχώδεις σχηματισμούς του όρους Τύμφη που υψώνονται ακριβώς πάνω από τα σπίτια. Διάσημο σημείο, επίσης, κοντά στον οικισμό είναι και οι Κολυμπήθρες. Ουσιαστικά, πρόκειται για μεγάλες κοιλότητες που σχηματίζονται στη βραχώδη κοίτη του ρέματος του Ρογκόβου οι οποίες γεμίζουν νερό θυμίζοντας φυσικές πισίνες. Εκεί, το καλοκαίρι, οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη φύση ή ένα δροσερό μπάνιο.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, για να γίνει πιο δίκαιη και ανταγωνιστική η ενιαία αγορά ενέργειας

Η τακτική “Κυριακάτικη επικοινωνία” (21/7/2024) του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολίτες μέσω των social …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *