Tουλάχιστον 200 αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν σε σπίτι 48χρονου…

Πολλά αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκαν σε σπίτι 48χρονου… Τον συνέλαβαν ενώ έψαχνε με χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο.

Ο 48χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όταν σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, σε περιοχή της Καβάλας, εντοπίστηκε να προβαίνει σε διερεύνηση εδάφους με χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, στην κατοχή του βρέθηκαν δύο χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ανωτέρω νόμου, ενώ κατείχε και τρία αδιάγνωστα αντικείμενα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι συλληφθέντα, σε περιοχή της Δράμας, κατασχέθηκαν 195 νομίσματα και ακόμη δέκα αντικείμενα, ασημένια, χάλκινα και σιδερένια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

 

Δες επίσης

Ο Δήμος Λοκρών προς αγρότες και κτηνοτρόφους να δηλώσουν τις ζημιές από τις φωτιές

Έως 15/7/2026 οι δηλώσεις στον ΕΛΓΑ Η ανακοίνωση – ενημέρωση από τον Δήμο Λοκρών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *