Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας και της Συρίας

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023
Με δύο τραγούδια του αγαπημένου Μίκη Θεοδωράκη, η παιδική – νεανική χορωδία του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, με τον μαέστρο της Στέφανο Καρδιόλακα, θα στείλει από τη γειτονιά τού συνθέτη και την καρδιά της Ελλάδας, την Ακρόπολη, μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης στα παιδιά του σεισμού της Τουρκίας και της Συρίας.

Η εκδήλωση, στο πνεύμα του οικουμενικού και οραματιστή Μίκη, που τόσο πολύ αγωνίστηκε για τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, στις δύο χώρες, θα γίνει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023, στις 5 το απόγευμα.

Η οργάνωση της εκδήλωσης έχει την υποστήριξη, ως χορηγού Επικοινωνίας, του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και υπάρχει επικοινωνία για ανάλογη συμμετοχή του Πρακτορείου Ειδήσεων ANADOLU της Τουρκίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, εκφράζει την οδύνη του, την συμπόνια, αγάπη και αλληλεγγύη του, για την τραγωδία… δίχως τέλος, από το καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Δυστυχώς οι απώλειες των ανθρώπων και γενικότερα οι συνέπειες του σεισμού θα ακολουθούν πολύ καιρό τους γείτονες και η αλληλεγγύη και η βοήθειά μας, πρέπει να είναι ουσιαστική και με διάρκεια.

Για την ιστορία, το 1999, μετά τον τότε φονικό σεισμό στην Τουρκία, οργανώθηκε από την ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα της γειτονικής χώρας, στην Κωνσταντινούπολη, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, της Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, της Μαρίας Φαραντούρη και του Ζουλφί Λιβανελί.

News.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τίμησαν την επική Μάχη της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *