Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Πολλά κατοικίδια; Ιδού πώς θα το διαχειριστείτε

Σε περίπτωση που έχετε πολλά κατοικίδια στο σπίτι, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Δεν το βρίσκετε και πολύ εύκολο να διαχειριστείτε πάντα το χάος που επικρατεί. Ωστόσο, λατρεύετε τους μικρούς σας φίλους και θέλετε να κάνετε ό,τι μπορείτε για να έχουν μια άνετη και όμορφη ζωή.

Εδώ θα πάρετε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα το να έχετε πολλά κατοικίδια στο σπίτι.

  1. Προμηθευτείτε τα απαραίτητα

Θα πρέπει, φυσικά, να προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζεστε από ένα petshop όπως αξεσουάρ και παχνίδια σκύλου, τροφές και παιχνίδια γάτας. Συγκεκριμένα, είναι σημαντικό να έχετε αρκετά κρεβατάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Έτσι, θα μπορέσετε να αποφύγετε πιο εύκολα το να σκαρφαλώνουν τα κατοικίδιά σας στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια σας. Είναι καλό το κάθε κατοικίδιο να έχει τον δικό του χώρο στον οποίο θα μπορεί να κοιμηθεί με άνεση, σε ένα κατάλληλο κρεβάτι. Αλλά και τα δικά του παιχνίδια, λουριά κ.ο.κ.

  1. Ξεχωριστά μπολ

Παράλληλα, πρέπει να προμηθευτείτε και ξεχωριστά μπολ από το petshop. Αν έχετε πολλούς σκύλους ή γάτες (ή σκύλους και γάτες στο ίδιο σπίτι) είναι κάπως πιο δύσκολο να διαχειριστείτε καλά την ώρα του φαγητού. Είναι, όμως, απαραίτητο κάθε κατοικίδιο να τρώει την τροφή που είναι κατάλληλη για τη ράτσα, την ηλικία και τις ειδικές ανάγκες του. Αν σας διευκολύνει περισσότερο, μπορείτε να ταΐζετε τα κατοικίδιά σας σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού, φροντίζοντας να κλείνετε τις πόρτες.

  1. Περισσότερα κατοικίδια= περισσότερες μυρωδιές

Επειδή ένας μεγαλύτερος αριθμός κατοικίδιων σε ένα σπίτι σημαίνει και περισσότερες μυρωδιές, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τα κρεβάτια, τα μπολάκια, τα κλουβιά, αλλά και τα ίδια τα κατοικίδια. Κυρίως τα σκυλάκια είναι εκείνα που χρειάζονται τακτικό μπάνιο και βούρτσισμα, οπότε αν έχετε γάτες, το μόνο στο οποίο θα πρέπει να δώσετε περισσότερη βάση είναι το να καθαρίζετε την άμμο τους. Συνολικά, όπως και να έχει, θα έχετε περισσότερες δουλειές στο σπίτι.

  1. Καλή διαχείριση χρόνου

Η καλή διαχείριση του χρόνου σας είναι το κλειδί για να τα καταφέρετε. Κάθε κατοικίδιο αποζητά και αξίζει την προσοχή σας. Και είναι σημαντικό να αφιερώνετε ξεχωριστό χρόνο στο καθένα. Το ίδιο ισχύει και για την εκπαίδευση των κατοικίδιών σας. Η εκπαίδευση θα σας βοηθήσει σημαντικά να βάζετε μια τάξη όταν χρειάζεται, γι’ αυτό και πρέπει οπωσδήποτε να δώσετε βάση σε αυτήν.

Και μην ξεχνάτε να κρατάτε και λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Το να φροντίζετε πολλά κατοικίδια μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό, αλλά σίγουρα δεν θα είναι χαρούμενα αν με τη σειρά σας δεν είστε εσείς χαρούμενοι. Βρείτε έναν χώρο ο οποίος θα είναι μόνο δικός σας και περάστε λίγο χρόνο και μόνοι σας.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο κρέας

https://roussis.com.gr/product-category/poulerika/kokori/ Τα κρέατα είναι από τις πιο γευστικές και πλούσιες ομάδες φαγητών. Οι επιλογές είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *