Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αντιμετωπίζοντάς την πίεση και τις αναπνευστικές παθήσεις στο σπίτι

Η παρακολούθηση της αρτηριακής σας πίεσης στο σπίτι είναι ένα σημαντικό βήμα για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την υγεία σας. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά κάθε μέρα για να ελέγξετε την αρτηριακή σας πίεση, μπορείτε να προσδιορίσετε πώς την επηρεάζουν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Αλλά τι πραγματικά προκαλεί την υψηλή αρτηριακή πίεση;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κανείς δεν γνωρίζει. Γνωρίζουμε όμως ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή, ακόμη και θάνατο.

Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι σημαντική επειδή μας λέει πόσο καλά λειτουργεί η καρδιά μας. Όσο υψηλότερη είναι η αρτηριακή πίεση, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψει η καρδιά μας για να αντλήσει αίμα στο σώμα. Αυτό επιβαρύνει την καρδιά μας και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή ή ακόμη και θάνατο.

Όταν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση), οι αρτηρίες σας θα είναι στενότερες από το φυσιολογικό. Αυτό δυσχεραίνει τη ροή του αίματος μέσα από αυτές και προκαλεί συσσώρευση υγρού στους ιστούς που συνδέονται με αυτές τις αρτηρίες. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες, όπως ουλές ή βλάβες στο τοίχωμα των αρτηριών, οι οποίες μπορεί να τις κάνουν πιο πιθανό να σπάσουν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις μετρήσεις από το οικιακό σας πιεσόμετρο για να τις μοιραστείτε με τον γιατρό σας και να λάβετε τη συμβουλή του σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στη συνέχεια, όπως η διαχείριση του στρες ή η αλλαγή της διατροφής σας.

Οι αναπνευστικές παθήσεις είναι διαταραχές των αεραγωγών και των πνευμόνων που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι πιο συχνές αναπνευστικές παθήσεις περιλαμβάνουν το άσθμα, την πνευμονία, τον καρκίνο του πνεύμονα, τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), την κυστική ίνωση και την πνευμονική υπέρταση.

Υπάρχουν τρόποι πρόληψης των αναπνευστικών νόσων, όπως ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς, της γρίπης και των πνευμονιοκοκκικών λοιμώξεων.

Η διακοπή του καπνίσματος είναι επίσης σημαντική για την πρόληψη των αναπνευστικών παθήσεων, επειδή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ΧΑΠ, καρκίνου του πνεύμονα και άλλων παθήσεων.

Εάν εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο πάσχει από αναπνευστική νόσο, τότε γνωρίζετε ήδη ότι η θεραπεία με εισπνοές είναι συχνά ο καλύτερος τρόπος για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ο νεφελοποιητής https://www.germanos-medicals.gr/c/anarrofisi-nefelopiisi είναι ένα εύχρηστο μηχάνημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι και παρέχει φάρμακα απευθείας στους πνεύμονες.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο κρέας

https://roussis.com.gr/product-category/poulerika/kokori/ Τα κρέατα είναι από τις πιο γευστικές και πλούσιες ομάδες φαγητών. Οι επιλογές είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *