Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τι να μην κάνετε όταν μελετάτε

Η μελέτη είναι δύσκολο και απαιτητικό πράγμα, αλλά το κύριο ζητούμενο, είναι να είναι καρποφόρα.

Για να είστε πιο σίγουροι για τα θετικά αποτελέσματα του διαβάσματός σας, είναι καλό να αποφεύγετε κάποια πράγματα. Στην συνέχεια θα βρείτε, τι δεν πρέπει να κάνετε όταν μελετάτε.

 

Να μην έχετε πρόγραμμα 

Σίγουρα έχετε ακούσει, πως το πιο σημαντικό πράγμα στην μελέτη, είναι το καλό πρόγραμμα. Ίσως να μην έχετε όρεξη, να φτιάξετε ολόκληρο πρόγραμμα μελέτης, αλλά θααποδειχθεί πολύ χρήσιμο.

Υπολογίστε πόσες ώρες πρέπει να αφιερώσετε στο κάθε μάθημα, ποιες μέρες σας βολεύει να διαβάσετε το κάθε τι και κάθε πότε μπορείτε να κάνετε διάλειμμα.

Αν ακολουθείτε το πρόγραμμα διαβάσματός σας πιστά, τότε η μελέτη σας θα γίνει πολύ πιο αποδοτική και πιο σύντομη.

 

Να μην είστε οργανωμένοι

Η οργάνωση είναι το παν. Αυτό σημαίνει ότι για να μελετήσετε, χρειάζεται να έχετε έτοιμο ό,τι χρειάζεστε.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λείπει η αναγκαία γραφική ύλη, το υλικό διαβάσματός σας οι σημειώσεις σας, τα διάφορα εργαλεία όπως είναι τα κομπιουτεράκια, οι χάρακες, οι διαβήτες και λοιπά.

Θα χάσετε πολλή ώρα από το διάβασμά σας, αν συνέχεια αντιλαμβάνεστε ότι ξεχάσατε κάτι ή ότι πρέπει να βρείτε κάτι που λείπει.

 

Να χάνετε μαθήματα

Όσο και να διαβάζετε τα μαθήματά σας μόνοι σας, τίποτα δεν συγκρίνεται με την παράδοση του μαθήματος. Το να μην πηγαίνετε στο μάθημα, θα λειτουργήσει μόνο εις βάρος σας, γιατί πιθανότατα θα χάνετε χρήσιμα παραδείγματα και διάφορα άλλα, που δεν είναι εύκολο να τα βρείτε από μόνοι σας.

 

Να μην κάνετε ερωτήσεις

Εφόσον έχετε απορίες πάνω στο μάθημα, ιδανικό είναι να τις θέτετε. Ο καθηγητής σας ή κάποιος άλλος που γνωρίζει το μάθημα, το πιο πιθανό είναι να σας δώσει όση βοήθεια χρειάζεστε.

Είναι πολύ ατυχές να έχετε μία απορία σε ένα μάθημα και να πέσει σε θέμα στις εξετάσεις σας.

 

Να μην έχετε χώρο διαβάσματος

Φυσικά, για να διαβάσετε αποτελεσματικά, χρειάζεστε το δικό σας χώρο διαβάσματος. Το γραφείο σας είναι ιδανικό για αυτή τη δουλεία.

Τα έπιπλα γραφείου https://www.theodoridi.com/σας, οι καρέκλες γραφείου https://www.theodoridi.com/epipla-grafeiou/karekles/ σας, οι βιβλιοθήκες και όλα τα άλλα έπιπλα, θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε και να μελετήσετε αποτελεσματικά.

 

Να αρκείστε στην ανάγνωση

Τις περισσότερες φορές, η ανάγνωση δεν είναι αρκετή. Για να κατανοήσετε ένα μάθημα, συνήθως πρέπει να κάνετε σημειώσεις, να κάνετε πράξεις και όλα τα σχετικά.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πώς θα διαλέξουμε το καλύτερο κρέας

https://roussis.com.gr/product-category/poulerika/kokori/ Τα κρέατα είναι από τις πιο γευστικές και πλούσιες ομάδες φαγητών. Οι επιλογές είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *