Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η “Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία” για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη


Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου.

Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) γνωστοποίησε ότι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021-23 θα είναι “Access to Diabetes care-If not now, when?” «Πρόσβαση στην φροντίδα κατά του Διαβήτη-Εάν όχι ΤΩΡΑ, πότε;»

Ο Σμήναρχος (ΥΙ) κος Αναγνώστου Τηλέμαχος, Ενδοκρινολόγος στο 251 ΓΝΑ, τόνισε στη Συντονίστρια της Γραμματείας ΑμεΑ κα Ε. Καραγεώργου ότι ο Διαβήτης είναι «βουβός», καθώς για χρόνια μπορεί να μην αντιληφθεί ο ασθενής την κατάσταση του. «Μην περιμένετε το ενόχλημα προκειμένου να επισκεφθείτε τον γιατρό σας. Η αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα καθώς ο διαβήτης είναι χρόνια πολυμεταβολική νόσος. Η πρόληψη είναι το παν, από την παιδική ακόμα ηλικία. Ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και 40 λεπτών αερόβιας άσκησης 3-4 φορές εβδομαδιαίως είναι οι εχθροί του διαβήτη. Τόσο στους ανήλικους, στα παιδιά μας δηλαδή, η ΑΣΚΗΣΗ με ό,τι κυλάει⚽️🏀 (ποδόσφαιρο, μπάσκετ) σε παιδικές χαρές, στα προαύλια των σχολείων μας, όσο και στους ενήλικες η αερόβια άσκηση σε δημοτικά γυμναστήρια ή ανοιχτούς χώρους άθλησης, παράλληλα με ΥΓΙΕΙΝΗ διατροφή για την αποφυγή παχυσαρκίας και οι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ εξετάσεις ανά 3 έτη μετά τα 40 (στους μη έχοντες ιστορικό), κατόπιν οδηγίων πάντα του αρμόδιου ιατρού, αποτελούν τις βασικές οδηγίες για την αποφυγή του διαβήτη τύπου 2 που δύναται να προκαλεσει βλάβες και μόνιμες αναπηρίες». Ευχαριστούμε τον Σμήναρχο κο Αναγνώστου για τις πολύτιμες πληροφορίες και το χρόνο που μας διέθεσε.
👉Προσέχουμε τη διατροφή μας, ασκούμαστε και δεν αμελούμε τις προληπτικές μας εξετάσεις!

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ήττα της Λαμίας από τον Παναθηναϊκό

Με σκορ 2-0 έχασε η ομάδα της Λαμίας από τον Παναθηναϊκό το απόγευμα της Κυριακής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *